Maarten van Steenis

Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een groot hart voor mensen en voor natuur. Hierdoor had ik op jonge leeftijd inzicht in zowel de natuur als in mensen, was begaan met beiden en probeerde anderen te helpen en te ondersteunen.

Naast mijn individuele praktijk heb ik jaren lang seminars begeleid in verschillende landen en daarbij hebben enkele duizenden volwassenen, kinderen en tieners mijn pad gekruist.
Vanuit mijn ervaring begeleid ik je om vanuit je eigen kwaliteiten en kracht je leven op een fijnere manier vorm te geven. Hierbij help ik je om angsten onder ogen te zien, het verleden te verwerken, het heden te accepteren, aanwezig te zijn voor de pijnlijke emoties die ook bij het menselijk bestaan horen, je veerkracht en weerbaarheid te vergroten en je aandacht meer te richten op alle positieve aspecten van het leven.

Opleidingen:
Psycholoog (specialisatie klinisch), Universiteit van Leiden.
(GZ Psychologie RINO Amsterdam – BIG Registratie: 49927421125 )
Bioloog, Landbouw Universiteit Wageningen.
Leraar Basisonderwijs, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bijscholingen:
Somatic Experiencing Practitioner (SEP), Trauma Institute (3 jarige post-hbo opleiding).
Familie en Systeem Opsteller, Bert Hellinger Instituut Nederland.
Basis opleiding Core-Energetica, NICE.
Journey Practitioner, The Journey Seminars Ltd.
Working Coach, School for the Work of Byron Katie.
Energie therapie healer & reader, CICO (3 jarige opleiding).
Kindercoach, CIVAS
Medische Basiskennis, CIVAS.
Visionary Leadership Programme, & Conscious Coaching Programme, Conscious Company.

Werkervaring:
Vanuit mijn betrokkenheid bij anderen heb ik vanaf 2002 samen met mijn vrouw Yvonne Weeseman verschillende workshops en een lesmethode voor het basisonderwijs ontwikkeld waarin onze eigen benaderingswijze en methodiek centraal staan. Deze workshops voor volwassen, kinderen en tieners geven we met veel plezier in binnen en buitenland. Verder begeleid ik sinds 2002 mensen ook individueel binnen mijn (psychologie) praktijk.

Daarnaast werkte ik vanaf 2003 een aantal jaren fulltime voor de organisatie van Brandon Bays. De retraites en trainingen, waaronder de opleiding tot therapeut, heb ik van 2002 tot 2015 begeleid als stafmedewerker. Ik beoordeelde jaarlijks d.m.v. casusmateriaal de kwaliteit van de Nederlandse geaccrediteerde therapeuten, en de accreditatie van nieuwe therapeuten.

Maarten van Steenis (GZ-Psycholoog)