Training de Innerlijke Reis voor Kinderen

Training met Yvonne Weeseman en Maarten van Steenis

Dit is een tweedaagse training waarbij je leert werken met de Innerlijke Reis methode voor kinderen.
Deze training is tevens de eerste module voor de opleiding tot Paradisekidscoach, maar je kunt deze training ook volgen zonder de opleiding te doen. Kijk op de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Deze training is geschikt voor iedereen, maar is bijzonder waardevol voor ouders en verzorgers die hun kinderen willen leren begeleiden bij het maken van het Innerlijke Reis proces.
Daarnaast is deze training een bijscholing voor therapeuten, leerkrachten en coaches die met kinderen werken en daarbij de Innerlijke Reis methode willen inzetten om hun behandeling te verrijken.
Op deze vreugdevolle en positieve dag leer je contact te maken met jouw eigen innerlijk kind, terwijl je een scala aan bruikbare technieken leert om het potentieel van kinderen aan te spreken.
Op deze training leer je de Innerlijke Reis methode in combinatie met voorbereidende en ondersteunende technieken uit de Speltherapie en Creatieve therapie zodat je kinderen en jongeren vanaf ongeveer 4 jaar en ouder kunt helpen een Innerlijke Reis te maken. Je zal zelf een innerlijke reis maken met een andere deelnemer, zodat je uit eigen ervaring weet hoe bevrijdend het voelt om dit proces te ondergaan. Daarnaast krijg je tips om aspecten van het proces toe te passen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld tijdens momenten van onzekerheid, boosheid, verdriet en in pestsituaties.

De vaardigheden die je leert zijn praktisch en kunnen worden gebruikt in allerlei situaties waarin het verwerken van levensgebeurtenissen een rol speelt. Denk hierbij aan een scheiding, school- en leerproblemen en rouwprocessen.

Deelnemers ervaren deze workshop als luchtig en diepgaand tegelijk. Dit komt omdat we met het innerlijk kind in onszelf werken. Daarbij komt het enthousiasme en de nieuwsgierigheid die wij als kind ervoeren vrij, en kunnen we het contact met het kind in onszelf inzetten om vanuit begrip en gevoel de kinderen in ons leven te begeleiden.

Reacties van deelnemers:

“Ik werd geraakt door deze training. Niet alleen door de verschillende werkvormen om met mijn dochter aan de slag te gaan, maar ook door de confrontatie met mijzelf.
Ik heb op de workshop een aantal dingen op een rij gekregen zodat ik er nu klaar voor ben om mij aan mijn dochter te spiegelen.” –Greeth (Journeytherapeut)

“Prachtige werkvormen en anekdotes, ook veel praktische oefeningen. Ik heb een hoop geleerd!”- Suzanne (leerkracht)

“Super interessante en leerzame training! Ik werk al jaren als psycholoog met kinderen maar jullie invalshoek is anders, diepgaand en echt in contact met het kind.” – Sandra van Hasselt ( Psycholoog)

“Ik vind jullie manier van werken ontzettend liefdevol en integer, ik kan mij goed voorstellen dat kinderen zich bij jullie kunnen openstellen en zichzelf durven te zijn.” – Alex de Jong (BSO leider)

Interviews van deelnemers
Zij hebben deelgenomen aan deze training, en werden vervolgens begeleider bij onze kinder – en jongeren workshops.Praktische informatie

De groepsgrootte is maximaal 14 personen.
De prijs van deze training is 245,- euro.
De training vindt plaats op zaterdag en zondag,  start op beide dagen om 10.00 en eindigt op beide dagen 18.00 uur.

Aanmelding:
Voor aanmelding vul op de contactpagina jouw gegevens en de naam en datum van de training in.