reacties

Ouders aan het woord: De Innerlijke Reis voor Kinderen en Jongeren

 

Lieve Yvonne,
We willen je hartelijk bedanken voor de workshop afgelopen weekend. Onze dochter Grace had problemen op school met een kind wat haar steeds pestte. Door de workshop durft ze nu “opeens” stop te roepen en trekt ze zich er niets meer van aan. Ze zegt zelf: “mijn krachtveld is zo sterk, daar komt niemand met gemene bedoelingen doorheen”

Een tijdje geleden heeft onze dochter Nanja meegedaan aan een workshop. Ze vond het een bijzondere dag-ze moest er wel even inkomen, maar we kunnen het nu echt aan haar merken: ze is veel zachter en opener, cooperatiever. Hoera!

Direct na de workshop zat ze eindeloos te zingen in bed. De daarop volgende dagen had ze veel bravoure. Ik denk dat ze zich op de workshop echt “gezien” heeft gevoeld!

Mijn kind is echt veranderd. Hij was eerst steeds dreinerig en bang voor alles wat nieuw was. Na die dag bij jullie is hij veel meer een durfal , het lijkt wel alsof hij meer moed heeft gekregen, ik ben echt verbaasd… Hij gaat dus zeker vaker komen, dit zijn vaardigheden die elk kind zou moeten leren!

Hoi Yvonne,
Wat heel mooi is, is dat mijn dochter in een rollenspel zondag haar leraar vergeven heeft en zij dinsdag, eindelijk, voor het eerst dit schooljaar, 2 goede aftekeningen kreeg. Mijn dochter kon ook zeggen dat zij hem eigenlijk op dat moment best aardig vond. Zo kan waarneming volledig omkeren, mooi he!

Ze heeft een heel goede dag gehad. Het was erg emotioneel maar zij wil beslist nog eens komen. Het was voor haar best wel schokkend om in de journey van haar vader te horen hoe hij zich voelt. Ze heeft mij daar inhoudelijk niet veel over verteld maar zij was erg onder de indruk van zijn gevoelens. Het vergeven ging haar gemakkelijk af. Ook het in de kring tegen de ander zeggen wat er in de ogen gezien werd vond zij mooi. Ik ben erg blij dat zij gekomen is, niet dat zij op dit moment erg veel problemen heeft, maar voor haar ontwikkeling en het voorkomen van grotere problemen later is het denk ik erg zinvol.
Dank je wel voor jullie goede zorgen!

M. heeft na de eerste workshop al een positieve vernadering doorgemaakt. Hij was al een leuke jongen. Maar na de tweede workshop vind hij zichzelf ook echt een toffe jongen! Ik denk dat dit vaardigeheden zijn die elk kind zou moeten leren.

Laatst, op haar verjaardagsfeestje, wilde ze graag dat iedereen op het feestje in een kring ging zitten en elkaar in de ogen keek en zei wat je kan zien in de ogen. Net als op de workshop bij de laatste oefening, als iedereen al die lieve dingen zegt. Alle kinderen op het feestje vonden het helemaal geweldig om die oefening te doen, ze straalden allemaal! En mijn dochter was natuurlijk heel blij!

Weetje wat mijn dochter het fijnst vond van de workshop? Dat ze kon praten over haar gevoel,wetend dat ze niet de enige is met allerlei gevoelens, en dat andere kinderen ook graag praten over hun gevoel. (in tegenstelling tot in haar klas, waar je uitgelachen wordt als je praat over wat je voelt)

Mijn dochter was gisteren op school en er was een ander kind wat haar probeerde te pesten. Die avond praatten we erover en ze zij simpelweg dat ze haar krachtveld had gebruikt en nu dus nergens last van had! Dit voor een kind wat heel veel pijn had van pesten, ik ben verbaasd.

J. jengelde en piepte veel voor de workshop, maar dat realiseerde ik me eigenlijk pas toen het er na de workshop ineens niet meer was. Dat geluid op de achtergrond was gestopt, het was stil.

Edward wil zeker nog eens komen! Hij zei dat hij op jullie workshop gevoelens had opgelost met betrekking tot de dood van mijn zus. Ik dacht dat ik daar een probleem mee had! Ik heb mij nooit gerealiseerd dat mijn verdriet zo’n impact zou kunnen hebben op mijn zoon. Wat mij ook opvalt is dat hij de laaste week ineens goed slaapt. Ik denk dat dit met de workshop te maken zou kunnen hebben?

Mijn zoon had veel last van allergieen. Twee weken geleden hingen er veel pollen in de lucht en hij had voor het eerst geen last. Wel een wonder!

Q vertelde mij dat ze tijdens haar reis, bij het kampvuur met mij had gepraat, en nu eindelijk weet hoe ik me voelde als ik ruzie had met mijn man (haar vader) ze zei dat ze nu beter van mij kon houden, omdat haar boosheid er niet meer is. Phoeh ik ben zo blij voor haar,en mij!

K. klaagde al een tijd over pijn in de rechterkant van zijn borst als hij rende. Tijdens zijn helende reis zag hij dat het daar smerig en plakkerig was. Dat heeft hij verbrand in het kampvuur. Sindsdien heeft hij er niet meer over geklaagd! Behalve 1 dag later zei hij: “Ik voel het nog een beetje mam, maar mijn lichaam moet er zeker nog aan wennen dat ‘t weg is he!”

N. is veel meer in haar kracht gaan staan, ze is nu nog blijer dan ze al was. Als we bij vrienden en familie zijn dan heeft ze het over die leuke dag bij Maarten en Yvonne.

Het gaat goed met R. Ik merk dat de puberale venijn er af is. Hij is lekker vrolijk en tegelijkertijd 3 keer zo opstandig, maar met minder hardheid, milder.

Ha lieve Yvonne,
Graag laat ik je weten dat het heel erg goed gaat met H.J. Hij vond het een hele fijne mooie dag en hij heeft ons van alles verteld. Hij is zelfs met zijn naamplaatjes naar school gegaan en hij heeft daar ook verteld dat hij naar de helende reis is geweest! Op zijn tekening stond dat zijn broertje O. hem had geslagen met de gitaar. Voor mij eigenlijk symbolisch voor hun strijd, katjesspel hoe je het noemen wilt. Ik merk wel dat H.J. nu al beter van zich afbijt. Laatst kwam O. mij vrolijk melden dat H.J. hem had geslagen. Ik zeidat ik mij dat wel kon voorstellen omdat hij hem had zitten plagen. Lachend ging hij weer naar boven en niet veel later hoorde ik ze weer rollenbollen van de pret en een geschater. In een vriendenboekje op de vraag ‘wat vind je het leukste om te doen?’ had H.J. ingevuld: spelen met O. En ik moet zeggen, ze zijn inderdaad heel lief aan het spelen. Dus als dat geen plus is, dan weet ik het niet meer!!!

What you said to me yesterday has made me think about it a lot, you have a rare quality that you are able to reach out to someone with sheer empathy and I thank you for that. I know this for sure that each and every time K. N. and R. come to you to experience the kids journeys they walk away full of wonderfulness inside them and that in time they will grow stronger and stronger all the while being loved and nurtured. You and Maarten are truly exceptional in what you do, you open your hearts and show them how to do it for themselves, this is a gift they take away with them everytime, saying thankyou to you just doesn’t seem enough for what it is you give them. I hope you continue to do these kids journeys because it is these that de-clutter their minds and are able to be at peace and walk away feeling whole again. All this invaluable work you both do for all the children who attend is truly remarkable.
Thank you for helping them in ways we are not able to.

M. heeft in oktober de helende reis dag mee mogen maken in Soest en het is verrassend en geweldig om te zien hoe positief ze sindsdien is. Het lijkt haast of alles nu makkelijker gaat. Reuze reuze bedankt. Elk kind zou eigenlijk zo’n dag mee moeten maken. Omdat ik mijn zoontje ook graag zo’n positieve dag wil laten beleven wil ik graag van je weten of je een overzicht hebt met data van de helende reis voor kinderen.

Ik denk dat S. Een beetje terecht is gekomen bij wie hij ten diepste is. De leegte in de grond van zijn bestaan is een beetje minder leeg geworden. S. Heeft enorm van de dag, en de lieve trainers genoten!

Ik kwam er na de dag achter dat mijn dochter had gewerkt aan het gevoel dat ze dacht dat ze niet bij de familie hoorde, omdat we (zij en ik-moeder) uiterlijk niet op elkaar lijken. Daar had ze dus al een tijdje last van. Ik ben zo blij dat ze hier aan heeft gewerkt. Nu hoor ik haar er niet meer over. Het is opgelost.

Mijn dochter is meer open en ze verteld makkelijker over wat haar bezighoudt.

F. had veel last van buikpijn, iedere ochtend voor dat ze naar school ging. Ze wilde me niet vertellen waar haar reis over was gegaan, maar wel dat haar buikpijn dus klaar was. Nu, een maand later heeft ze nergens meer last van, en gaat ze vrolijk naar school, zonder buikpijn.

Mijn Tiener is evenwichtiger geworden, meer volwassen.

T. had aan de eerste paar dagen na de workshop opvallend veel wijze uitspraken. Hij kwam zo evenwichtig over!

Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen: Mijn dochter eet weer eens normaal!!

Ik wil jullie: jij en maarten en het hele trainersteam(!) hartelijk bedanken voor de hulp die D. Heeft gekregen om zij rugzak met problemen van zich af te gooien. Hij heeft misschien wel meer beleefd dan anderen maar hij is duidelijk verandert. Hij voelt zich zekerder en is blijer geworden doordat hij zich minder zorgen maakt over zijn moeder. Er is echt een last van zijn schouders gevallen.

Ik merk bij C. wel verbetering, ze uit nu haar emoties veel beter. Ik heb het gevoel dat ik mijn kind leer kennen. We hebben ons hondje in moeten laten slapen en we zagen dat C nu haar emoties rijkelijk liet vloeien, en ook kwam ze met zoveel wijsheden daarna. Het gaf haar en ons een opgelost gevoel. We hebben, ook naar haar wens, een ritueel van de dood van de hond gemaakt en dingen samen besproken. Dit vond ze erg fijn.

Mijn zoon heeft veel last gehad van zijn gehoor de laatste jaren. Na het volgen van de eerste workshop (waarin hij zijn oren uitgebreid heeft schoongemaakt tijdens z’n helende reis) kon hij ineens veel beter horen. De operatie aan zijn oren werd uitgesteld. Na een tijdje ging het weer slechter en dreigde er weer een operatie. Hij is toen weer naar een kinderdag gekomen en we merkten (verbaasd) dat zijn gehoor weer aanzienlijk was verbeterd. Zijn oren hoeven niet meer geopereerd te worden. Wat interessant is: Tijdens zijn reis kwam hij bij een herinnering waarin de juf boos was op hem omdat ze dacht dat hij expres niet zat op te letten, terwijl hij gewoon niet kon horen wat ze zei. Dit had zoveel indruk gemaakt dat z’n gehoor er alleen maar van achteruit ging. Tijdens zijn reis kon hij dit oplossen en zijn oren ontdoen van de oude prut/pijn.

Reacties van Kinderen: De Helende Reis voor Kinderen/Jongeren

 

Je leven kan opeens veranderen!

Een meisje werd gepest, dan ging ze huilen en had verdriet.
Dan dacht ze : ,, was ik maar onzichtbaar niemand die me ziet!”
Of was ik maar eens populair denkt ze dan,
Was ik maar groot een vrouw of man.
Ze deed haar best om aardig te zijn,
Niemand luisterde ze was toch maar klein!
Maar toen op een dag kwam een meisje naar haar toe.
Het meisje zei tegen haar:,, jij bent speciaal en doet je best,
Jij bent anders dan de rest!”
Ze zei tegen iedereen:,, zij is bijzonder en niet gemeen,
Zagen jullie dat dan niet meteen?
Ze wil altijd helpen en niemand die het ziet,
En zij heeft daardoor zoveel verdriet!”
Iedereen keek om, ze dachten wat was ik dom.
Ze zeiden ,, sorry” het spijt me.
Ze wilden nu best met haar spelen en dingen met haar delen.
Ze was zo blij, ze dacht:,,ze kijken om naar mij!”
Alleen door die aardige meid was ze al haar zorgen kwijt.
Vanaf die dag was het haar beste vriendin, niemand deed meer stom want het had geen zin.
Ze dacht nu aan één ding:
,,ze spelen nu met mij.” En ze was super blij!
Dat je leven opeens zo kan veranderen.
Dat had ze nooit gedacht maar,

Op dit moment had ze heel lang gewacht!
Gedicht van Samantha Biemans

“Ik heb geleerd
Als je dingen opkropt
En ze niet altijd uit
Komt alles op één plek in je lichaam terecht.
Als het allemaal te lang op die ene plek blijft
Gaat het pijn doen.
Heel erg veel pijn.
Dan krijg je alles in één keer op je af
Als je dingen in delen deelt
Worden de wond en de pijn kleiner.”
Gedicht van Laura Hol (14)

Hai yvonne
ik heb een schoolkrant gekregen en daar staat hij in: en ik heb een nieuw gedicht gemaakt lees hem maar:

“Van saai naar mooi

Zwart, zwart is de kleur van somber, van verdriet
Maar het gevoel, leuk vind ik het niet.
Zwart is donker net als grijs,
maar grijs heeft iets vrolijks iets blijs

Je ziet zwart met je ogen dicht,
Maar als je goed kijkt met je ogen dicht,
Zie je in de verte licht.

Dat is precies bij mensen zo,
Soms denk je: wat is zij onaardig en gemeen!
Maar diep in haar is ze liefdevol,
Maar dat zie je niet altijd meteen.

Als je het ziet dan word het langzaam mooi,
Geen zwart en donker maar mooi geel
Van vrienden en geluk
Dan gaat de band nooit meer stuk.

Je blijft vrienden voor altijd,
Dan wil je elkaar nooit meer kwijt.”
Gedicht van Samantha Biemans

Reacties Volwassenen: Workshop Vrij Zijn en Individuele begeleiding

 

Hallo Yvonne,
Het is een tijd geleden dat we elkaar spraken bij een Helende Reis die ik bij jou gedaan heb, Ik denk er regelmatig nog aan terug en besef elke keer weer wat een waarde het voor mij heeft gehad!! Je vroeg me om je op de hoogte te houden hoe het met me gaat. Kan jij je nog herinnneren dat ik in die tijd een reis heb gedaan om het proces te helen voor het open staan voor het moederschap… wel nu; een maand later was ik zwanger. Ondertussen is onze dochter geboren. Ze is zo puur en wijs! dat ik vaak ervaar dat zij al zo ver is in haar reis en dat we samen weer verder mogen groeien. ik vind echt dat jij een mooi beroep hebt gekozen. Wie weet ga ik, als de tijd daar is, ook zo’n bepaalde kant op.

Warme groet,
K. van G.

Dag Yvonne,
Allereerst wil ik graag iets met je delen over de uitwerking die de work-shop van jou en Maarten afgelopen week-end op mijn leven heeft gehad. Ik heb in het week-end e.e.a. uitgezocht met mijn moeder en zuster en naar beiden toe sta ik nu op een compleet andere plaats: vrij (van het verleden), nieuw met (eindelijk) oprechte liefde. Ik heb met beiden een geweldig gesprek gehad en ze hebben het allebei volledig kunnen ontvangen. Verder merk ik dat ik veel zachter ben geworden naar mensen, ben mijn boosheid kwijt naar een goede vriendin van mij en voel me rustig en krachtig! Kortom, dit is nog maar een summiere samenvatting, maar je begrijpt dat het veel met me heeft gedaan.

Ik wil dan ook, jou en ook Maarten erkennen voor wie je voor mij bent geweest, de ruimte zodat ik mijn proces kon hebben. Veel dank!!
M.T

Dag Yvonne,
Ik heb bijzondere herinneringen aan het afgelopen weekend.
Thuis heb ik mijn ervaringen verteld aan mijn engelstalige vriend, en was wel een beetje nerveus of ik het over kon brengen en hoe hij zou reageren. Nou, dat was zo bijzonder, dat ik zeer ontroerd raakte. Hij vertelde mij wat voor hem de essentie van geloven is, en gebruikte daarbij woorden als Bron, de manier waarop de boodschap vertekend wordt etc. Het was een heel bijzondere ervaring om het zo te kunnen delen en het voelde heel dichtbij.
Dankjewel!
Met hartelijke groeten,
G. V.

Lieve Yvonne en Maarten
Heel veel dank nog voor het mooie weekend dat jullie ons gegeven hebben. We zijn er zeer vervuld van geraakt en het heeft veel in beweging gebracht….doet goed. Ik ben nu nog nieuwsgieriger naar de kinderdagen of weekenden dan ik al was. Als jullie daar ooit van buiten iemand bij nodig zouden hebben, laat het me weten. Ook namens mijn vriend heel veel liefs en ga zo door, prachtig werk wat jullie doen!
In liefde G.

Agenda

Voorjaar 2022:

21 Mei 2022  Online – Training voor Volwassenen: Leren werken met de Innerlijke Reis methode voor Kinderen

Opleiding Kindercoach start september 2022 Online