Praktische informatie

Opleidingsduur

De opleiding wordt gegeven in 5 lesblokken van twee dagen, op zaterdag en zondag. Er zijn in totaal 10 opleidingsdagen. De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Adres:
De opleiding wordt gegeven in onze praktijk:
Psychologenpraktijk Den Helder/ Paradisekids
Willemsoord 30
1781 AS Den Helder.

Lestijden
De lestijden zijn van 10.00 tot 16.30

Lesdata 2021:
In verband met de coronamaatregelen hebben wij de nieuwe data voor de opleiding nog niet gepland. Zodra wij weer in groepen kunnen samenkomen dan zullen wij de planning maken en dit kenbaar maken via de nieuwsbrief.

Studiebelasting:
De studiebelasting bedraagt ongeveer 8 uur per week, denk hierbij aan theoretische scholing, het oefenen met medestudenten, het schrijven van reflectieverslagen en het eindwerkstuk.

Diploma en Accreditatie:
Als je de opleiding met een voldoende hebt afgerond dan ontvang je jouw Paradisekidscoach® diploma. Met dit diploma kun je lid worden van de Kindercoachgilde en de beroepsorganisatie Adiona.

Docenten
Yvonne Weeseman en Maarten van Steenis doceren aan deze opleiding. Zij zijn beiden integraal opgeleid en hebben, de individuele praktijk en workshops samengenomen, enkele duizenden kinderen, jongeren en hun ouders begeleid. Zij zijn beiden CRKBO geregistreerd docent.

De opleidingslocatie:
De opleidingslocatie ligt centraal in Den Helder. Gezellige restaurantjes zijn op een steenworp van het gebouw. Ook ligt het gebouw vlakbij de kust, hier kun je in de pauze lekker uitwaaien. De ruimtes die we gebruiken hebben een fijne sfeer en worden niet verlicht met TL licht (dit vermelden wij expliciet omdat sensitieve mensen door deze kunstmatige lichtfrequentie overprikkeld en vermoeid kunnen raken) Er is geen airconditioning aanwezig, en er is voldoende daglicht en frisse lucht.
Je kunt er voor kiezen om te blijven overnachten in Den Helder. Er zijn overnachtingsopties op loopafstand van de locatie.
Maar zeker in het voorjaar en de zomer kun je, net als wij zelf (op het eiland wonend), ’s avonds de boot naar Texel nemen en uitwaaien op het strand. De boot is 10 minuten loopafstand van de cursuslocatie, gaat elk uur, en in 20 minuten ben je op ons mooie eiland.