Kinderkamp

Dit is een ontzettend leuk en gezellig 2-daags kinderkamp in de natuur!

Wat doe je op kamp?

Het Kinderkamp is een bijzonder weekend voor kinderen die hun kracht beter willen leren kennen. Er wordt veel plezier gemaakt, je maakt nieuwe vrienden en doet veel leuke en spannende activiteiten. Het kamp geeft je een bijzondere ervaring midden in de natuur!
Tijdens het kamp werken we met verschillende werkvormen zoals rollenspel, creativiteit, massage, muziek en visualisaties. De kinderen maken tijdens deze twee dagen ook een Innerlijke Reis.

Daarnaast laten we de kinderen kennis maken met de schatten van de natuur. In de lente gaan we bijv. nestkastjes en jonge vogels bekijken, in de herfst zoeken we naar paddenstoelen en noten. We koken we op zelf aangemaakt vuur en leren we verschillende geneeskrachtige plantjes kennen. Op Texel gaan we ook zee beestjes bekijken en langs bij de zeehonden van Ecomare, wat een bekend zeestudiecentrum is vlakbij de kamplocatie. En ’s avonds gaan we natuurlijk op avondtocht. Daarnaast hebben we de gezelligheid van het vuur en kunnen we elkaar verhalen vertellen.

De activiteiten tijdens het kamp zullen de kinderen helpen te werken aan onderwerpen zoals zelfvertrouwen, vriendschap en jezelf zijn. We ontdekken de kracht en potentie die we in ons hebben én we leren deze kracht effectief in te zetten.

Voor welke Kinderen?

Deze workshop is toegankelijk voor alle kinderen die de Kindertraining “de Innerlijke Reis” hebben gevolgd en in de leeftijd van 7-13 jaar zijn. Deze training geeft namelijk een goede voorbereiding en basis voor het kamp.

Dit kamp is voor kinderen die hun levensvaardigheden willen uitbreiden, twee dagen in de natuur willen en durven zijn en willen genieten van een avontuur!

Yvonne en Maarten leiden dit kamp. Maarten is, naast klinische psychologie, ook als bioloog afgestudeerd en heeft jarenlang kampen georganiseerd en begeleid voor de jeugdbond voor natuurstudie (de NJN). Daarnaast heeft hij zijn eigen natuurreis-organisatie naar Siberië geleid. Hij is de buitenexpert, en daarnaast gaan er een aantal trainers mee met natuur en therapeutische kennis.

De groepssamenstelling waarborgt de veiligheid van de kinderen. Dit zorgt voor een sfeer waarin er veel ruimte is voor het individuele kind.
Als kampteam is het onze intentie om een veilige, verzorgende en ondersteunende omgeving te creëren die heling en groei stimuleert.

Praktische informatie

De Texelkampen vinden plaats bij ons in huis. De veluwekampen zijn in het Nivon Huis “De Bosbeek” in Bennekom. Beide kampplekken zijn bij in het bos. Er is van alles te doen!

Het tarief voor de Kinderkampen is: 175.- euro per kind.
De kamptijden zijn van 10.15 tot 17.00 op beide dagen. De lunch is bij de prijs inbegrepen.  De avondmaaltijd en overnachting op zaterdag worden door de ouders zelf geregeld.
De groepsgrootte voor het kamp is maximaal 12 kinderen voor Texel, en 20 kinderen voor de Veluwe.

Opgave:
Vul bij de contactpagina je gegevens is van je zoon/dochter in. Vermeld ook de datum en de naam van het kamp.

Yvonne en Maarten over het kinderkamp: