De essentie van de Innerlijke Reis

Workshop met Maarten van Steenis en Yvonne Weeseman

Op deze Eendaagse workshop leer je de Innerlijke Reis methode bij volwassenen toe te passen.

De workshop richt zich op het zelf ervaren van de Innerlijke Reis, waarbij lichaamssensaties en emoties dienen als ingang tot een diepgaand proces van verwerking. Wij werken met unieke Innerlijke Reis scripten die makkelijk te volgen zijn, aansluiten op ieders innerlijke belevingswereld en diep op het onderbewuste inwerken.

De werkzame principes van dit proces zijn: aanwezig zijn voor onverwerkte ervaringen en emoties, verbaal uiten van dat wat nog dwars zit, de situatie kunnen accepteren en vergeven, en diepgaand verbinding maken met je innerlijke kern, je essentie- je zelfhelend vermogen.

In deze workshop werken we ook met, wat Eugene Gendlin de “felt sense” noemt. Binnen de Somatic Experience methodiek wordt de “felt sense” (de lichaamsgewaarwording) als ingang gebruikt om trauma te behandelen. De “felt sense” focust op het oudste gedeelte van het zenuwstelsel wat betrokken is bij overlevingsreflexen. Dit wordt het reptielenbrein genoemd.
De bekendste werking hierbij is het “vecht-vlucht-bevries” systeem wat automatisch geactiveerd wordt als een situatie als (mogelijk) levensbedreigend wordt ervaren.
Verstoringen van dit systeem kunnen leiden tot trauma gerelateerde verschijnselen, en bij ernstige verstoring kan uiteindelijk een post traumatische stress stoornis ontstaan.
Positieve versterking van dit deel van het zenuwstelsel geeft een grotere veerkracht aan lichaam en psyche en een vermindering van interne spanningen.

Door het werken met de “felt sense” te combineren met de Innerlijke Reis methode, wordt het effect verdiept en verder ingebed op het niveau van het zenuwstelsel. Deze combinatie geeft een diepere werking, een grotere veerkracht en sterker herstel van het verstoorde evenwicht.

De Essentie van de Innerlijke Reis workshop is geschikt voor iedereen die de blik naar binnen wil richten, zelf (nog) meer innerlijke vrijheid en levensgeluk wil uitnodigen.

Deze training is ook zeer geschikt als bijscholing voor therapeuten en coaches.
Op de workshop De Essentie van de Innerlijke Reis ervaar je zelf hoe de processen werken, doordat je oefeningen met andere deelnemers doet. De workshop is zo ontworpen dat je optimaal voorbereid wordt op het zelf ervaren en begeleiden van de processen. Hierbij is, naast de vakkennis van Maarten en Yvonne, ondersteuning van ervaren trainers aanwezig.

Praktische informatie

De deelnemersbijdrage is € 145,- De lunch is niet bij deze prijs inbegrepen en kun je zelf naar eigen budget regelen.
De workshop begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 19.00 uur.
De groepsgrootte is maximaal 15 deelnemers.

Opgave:
Voor aanmelding vul op de contactpagina jouw gegevens en de naam en datum van de training in.